top of page
  • hlieberwerth

Hoe Quaning is ontstaan

Het idee voor Quaning is in 2008 ontstaan. Ik merkte dat er veel te veel tijd, geld en energie werd verspild in de coaching industrie en dat het anders moest. Mijn doel was om een oplossing te vinden voor snelle en duurzame coachings resultaten.


Training en coaching

Decennialang heb ik gewerkt als trainer en coach binnen allerlei organisaties, corporates, MKB's en voor zelfstandigen. Voor mijn training en coaching heb ik gebruik gemaakt van Neuro Linguïstisch Programmeren en Transactionele Analyse in combinatie met mijn ervaring als sjamaan en als paranormaal therapeut: een praktische, nuchtere aanpak die succesvol was. Ik heb veel andere trainers, coaches en consultants getraind, zodat zij konden trainen en coachen zoals ik dat deed. Ook heb ik hen in hun werk begeleid.


Frustratie

Ondanks de mooie methodieken waarmee we werkten, raakte ik steeds meer gefrustreerd en dat gold ook voor andere collega-coaches en -trainers. Mensen vielen steeds weer terug in oud gedrag. Toen ik na een tijdje terugkwam bij een organisatie, vertelden ze me dat het echt hielp en dat ze het erg leuk vonden. Maar ... het was eigenlijk weer 'business as usual'. Het was zo druk geweest, het gebruikelijke werk moest gedaan worden, collega's waren ziek geweest en ga zo maar door. Met andere woorden, waar haal je de tijd vandaan om aan de slag te gaan met wat je hebt geleerd? Je kunt deze opmerkingen als excuses zien, maar ik begreep ze. Zo gaat dat en ik begon er steeds meer van te balen, want wat was het nut van mijn werk? Was het alle tijd, geld en energie waard die erin geïnvesteerd werd, zowel door klanten als door mij? Deze vragen hielden me behoorlijk bezig. Daar moest toch een oplossing voor komen?


Oplossing

Tot ik op een zonnige nazomerse dag in 2008 een besluit nam na overleg met Fred. Als ik hier zo van baalde, als het me zo frustreerde, dan kon ik daarin blijven hangen, maar ik kon er ook iets aan gaan doen en de sprong wagen. Voor dat laatste had ik dan ook gekozen. Vanaf de herfst van dat jaar heb ik jarenlang het grootste deel van mijn tijd besteed aan het ontwikkelen van een oplossing. Van wat we later Quaning hebben genoemd: de begeleidingsmethodiek die wel snel en duurzaam resultaat van begeleiding oplevert. Het bleek een heel avontuur, kan ik je vertellen. Gelukkig één die, gezien de resultaten, dat helemaal waard is!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page